Apple lanseaza MacBook Air M3 cu performante mai ridicate - refurbished
Blog

Apple lanseaza MacBook Air M3 cu performante mai ridicate

Apple se pregătește pentru o serie de actualizări de produse noi, începând de astăzi cu lansarea unei noi perechi de laptopuri MacBook Air echipate cu sistemul pe chip M3 (SOC).

 

Actualizarea la M3 aduce câteva îmbunătățiri notabile și binevenite la aceste laptopuri, inclusiv o durată mai lungă a bateriei, suport pentru mai multe monitoare externe și performanțe mai rapide. Atunci când sunt achiziționate în culoarea midnight, atât laptopurile de 13, cât și cele de 15 inch vor include și noul proces de anodizare al Apple, care reduce urmele de amprente.

 

macbook air m3 midnight

 

SOC-ul M3 (System on a Chip) va avea un CPU cu 8 nuclee și până la un GPU cu 10 nuclee. Actualizarea aduce o creștere a vitezei de 60% la modelul Air în comparație cu modelul M1. Deși Apple nu specifică cât de rapid este modelul M3 în comparație cu modelele Macbook Air M2, compania subliniază că aceste noi laptopuri sunt de 13 ori mai rapide decât cel mai rapid MacBook Air cu procesoare Intel.

 

Și pentru că este vorba despre un dispozitiv M3, noile laptopuri Air oferă suport pentru urmărirea razelor hardware-accelerated (ray-tracing) și suport pentru decodarea AV1 pentru streaming video mai eficient și de calitate superioară.

 

Actualizarea aduce, de asemenea, o îmbunătățire a duratei de viață a bateriei. Apple afirmă că M3 Air rezistă acum până la 18 ore între încărcări.

macbook air m3 dual external screen

 

O altă caracteristică nouă importantă pentru cei care conectează laptopurile este că M3 permite acestor noi MacBook Air să suporte două monitoare externe. Este prima dată când un cip M-Series de bază oferă suport pentru două monitoare externe la MacBook Air.

 

Apple menționează și în materialele de lansare că M3 Air este, de asemenea, "Cel mai bun laptop pentru consumatori din lume pentru AI". Este o includere curioasă - este îndoielnic că mulți care au nevoie ca laptopul lor să facă munca de AI ar alege un MacBook Air, în special unul cu o capacitate limitată de până la 24GB de RAM - dar totuși este acolo.

 

În schimb, prin "muncă de AI", Apple se referă cu adevărat la eficiența alimentată de AI, remarcând că M3 permite macOS să ofere "caracteristici inteligente care îmbunătățesc productivitatea și creativitatea, astfel încât utilizatorii să poată activa funcții puternice ale camerei, conversie text în timp real, traducere, predicții text, înțelegere vizuală, caracteristici de accesibilitate și multe altele."

 

MacBook Air M3 de 13 inch este listat pe siteul oficial la 1.099 dolari, în timp ce modelul de 15 inch începe de la 1.299 dolari. In Romania preturile vor fi mai mari si vor fi disponibile incepand din Aprilie. Ambele modele vin cu 8GB de RAM. Actualizarea la 16GB adaugă 200 dolari, în timp ce trecerea la 24GB adaugă 400 dolari.

 

Capacitatea standard de stocare este încă de 256GB. Actualizarea la 512GB adaugă 200 de dolari, configurarea de 1TB adaugă 400 de dolari, iar o configurație de 2TB este disponibilă pentru încă 800 de dolari.

 

Macbook air M3 va fi disponibil in culorile Midnight, Space Gray, Starlight și Silver.

 

Pe refurbished avem disponibile modelele anterioare MacBook Air M2 si MacBook Air M1 precum si cele cu procesor intel MacBook Air Intel.

Precedent
Cum sa verifici sanatatea bateriei si cum sa imbunatatesti durata bateriei unui MacBook
Următor
MacBook Refurbished vs. MacBook Second-Hand: Care este mai bun?